| | | |

shutterstock_313615121

Pedicurebehandeling Diabetische voet

 

Behandeling bij diabetes mellitus

Voor een diabetes klant is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe verloopt een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Maar wij moeten nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken.

Kom je als klant met diabetes mellitus voor de eerste keer bij ons, dan dien je een verwijzing van de arts mee te nemen. Op die verwijzing moet het type diabetes en de Simmsklasse staan.

Indien nodig testen we het gevoel in de voeten, de doorbloeding en doen we een schoencontrole. We kunnen daardoor eventuele problemen tijdig signaleren en de cliënt adviseren naar de huisarts of podoloog te gaan. Indien nodig maken we een kort verslagje dat je kunt meenemen voor jouw diabetesverpleegkundige of huisarts.

Ook geven wij jou adviezen mee over de verzorging van de voeten thuis. Je kunt een folder over de Diabetische Voet van ProVoet uit de wachtruimte meenemen met meer informatie.

Vergoeding behandeling diabetische voet

Voor klanten met diabetes mellitus kan een vergoeding gelden vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is dat je dan ingedeeld bent in een zorgprofiel 2 of hoger. Heb je zorgprofiel 2 of hoger dan moet je eerst naar de podotherapeut. Deze bepaald hoeveel behandelingen er per jaar vergoed worden en verwijst je door naar ons.

Mensen met een zorgprofiel 0 of 1 kunnen soms een vergoeding krijgen vanuit het aanvullende pakket. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekering en het pakket dat je hebt afgesloten. Je kunt meer informatie vinden op deze site: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure.

Wij werken samen met diverse podotherapeuten. Soms dient een bijbetaling door jezelf plaats te vinden voor stuk persoonlijke verzorging voor personen met diabetes, die via de podotherapeut het medisch noodzakelijke deel, vanuit de basisverzekering, vergoed krijgen.

Let op: met iedere klant is door de podotherapeut afgesproken wat het maximale aantal behandelingen zal zijn die per jaar vergoed gaat worden. Ook heeft de podotherapeut met iedere klant afgesproken dat hij of zij nog éénmaal voor controle bij hen moeten komen. Je dient daar zelf de afspraak voor te maken.

VOET EN/OF NAGEL ADVIES NODIG?

Op zoek naar het meest geschikte product voor jouw nagels en/of voeten of een probleem? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak. Er is voor iedereen een advies op maat te realiseren, dus ook zeker voor jou! Wij gaan graag voor je aan de slag om jouw voeten weer prettig te laten aanvoelen.