| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

Wil jij er op elk moment van de dag perfect, mooi en verzorgd uit zien?

Met gewone make up bereik je dit niet altijd, het loopt vaak uit.

De Permanente Make-Up (PMU) behandelingen worden uitgevoerd door Saskia. Hilhorst. Zij heeft zich de afgelopen 12 jaar gespecialiseerd in dit mooie vakgebied en is bekwaamd in verschillende PMU-technieken. PMU kent steeds weer nieuwe trends en blijvende scholing is een pre om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trendontwikkelingen.
Wij begrijpen als geen ander dat als jij ons het vertrouwen geeft om bij ons een PMU-behandeling te ondergaan. Van ons kun je verwachten dat deze met zorg en vakmanschap wordt uitgevoerd.


Onze pmu-specialiste Saskia voldoet aan:

 • de strenge hygiëne regels van het Ministerie van Volksgezondheid
 • verplichte GGD vergunning
 • Veilige pigmenten van Ecuri en hoogwaardige apparatuur
 • nauwkeurig resultaat en goede service
 • getraind in de nieuwste technieken op gebied van Permanente Make-up

HOE GAAT EEN PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING?

Tijdens de permanente make-up behandeling in onze salon in Zwolle brengen we pigment aan, net onder het huidoppervlak (dermis). Dit doen we met een apparaat met kleine naaldjes. De naaldjes bewegen heel snel op en neer en laten steeds iets van het pigment achter in de huid. Dit prikken gebeurt in de bovenste laag van de huid. Het is dus vrij oppervlakkig, zodat het pigment te zijner tijd zal vervagen (1 tot 5 jaar).

Bij iedere behandeling worden nieuwe steriele naaldjes gebruikt.

Behandelingen

HET INTAKE GESPREK

De PMU-specialiste gaat eerst een intake gesprek houden, hierin wordt besproken wat je wensen zijn, hoe je gezondheid is en welke nabehandelinginstructies er zijn. Je krijgt een intakeformulier waarin verschillende vragen beantwoord moeten worden. Vervolgens wordt beoordeeld of het mogelijk is om de pigmentatie te ondergaan. Hierna vragen wij je een formulier te ondertekenen.

Ook wordt in overleg met jou de kleur bepaald en hoe de contour getekend gaat worden. Vervolgens wordt een foto gemaakt waarna de behandeling kan beginnen.

We leggen de klant tijdens het intakegesprek altijd uit dat de kleur binnen een paar weken ongeveer de helft lichter wordt. Na een behandeling moet de huid tijd krijgen om te herstellen. Na drie á vier weken zijn de schilfertjes verdwenen en kunnen we de kleur iets intenser maken of plekjes waar de kleur niet goed heeft gepakt bijwerken.

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om binnen een bepaalde periode (max. vijf maanden) nog een keer terug te komen voor een nabehandeling (indien nodig) om het resultaat te optimaliseren. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Je dient je er van bewust te zijn dat de permanente make-up er in de eerste week na de behandeling veel donkerder uit ziet. Dit komt omdat de pigment nog boven op de huid ligt. Omdat er eigenlijk een wondje is ontstaan komt er nog wat vocht uit de wond en eventueel een beetje bloed. Tussen de vierde en vijfde dag valt het korstje er vanzelf af, dan pas zie je de werkelijke kleur. De kleur neemt met 40% af. Er is een week genezing van buiten af nodig en drie weken van binnen uit. Hoe jonger je bent des te sneller het geneest. Houd hier rekening mee met je privé afspraken.

IS PERMANENTE MAKE-UP VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt. Wel is keloïd een belangrijke contra-indicatie voor met name de lippen. Ook chemotherapie (gedurende de behandeling en tot negen maanden er na) en een actieve herpesinfectie gelden als contra-indicaties. Klanten die weten dat ze kaal worden, door bijvoorbeeld chemo of door de aandoening alopecia, kunnen het beste permanente make-up laten zetten als ze nog haar hebben. Mensen lijden echt onder hun kaalheid en zijn heel erg blij als ze er weer als vroeger uitzien.

WAAROM KIEZEN VOOR PERMANENTE MAKE-UP?

 • Je hoeft je niet meer op te maken, maar ziet er toch altijd verzorgd uit. Dit bespaart je tijd, zeker als je moeite hebt met opmaken of als je bijvoorbeeld veel sport.
 • Daarnaast heb je nooit meer last van uitgelopen make-up. Bovendien is permanente make-up een prima oplossing als je allergisch bent voor make-up.
 • Of als je je niet meer zo goed kunt opmaken zonder bril is dit een oplossing.
 • Tot slot is onze permanente make-up in Zwolle uitermate geschikt voor het aanbrengen van een correctie in de wenkbrauw of lip (b.v. door een litteken).
 • Het blijft zitten tijdens sporten, zwemmen of douchen.

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?

De behandelingen op het gebied van permanente make-up doen in principe geen pijn. Je voelt hooguit een beetje krassen op de huid. Dat komt omdat de kleurpigmenten in de bovenste huidlaag worden gezet, op 0,3 mm diepte. Dat is de bovenste laag van de dermis.

Kleurpigmenten die in de bovenste laag van de dermis worden gebracht, groeien na verloop van tijd naar boven en vervagen.

De pijnbeleving van de klant hangt af van een aantal factoren, bijvoorbeeld iemands pijngrens. Ook is het soort naald dat gebruikt wordt van invloed. Een éénpuntsnaald gaat dieper in de huid dan een drie- of vijfpuntsnaald. Daarom gebruiken wij de éénpuntsnaald ook nooit op de gevoelige huid rond de ogen, omdat dat te pijnlijk is.

Wanneer een klant angstig en verkrampt op de stoel ligt, zal hij/zij ook eerder pijn ervaren dan wanneer hij/zij ontspannen is. Wij adviseren dan om op de buikademhaling te letten.

Soms kan een lichte zwelling ontstaan (bij het lijntje onder de ogen) welke echter na 1 á 2 dagen is verdwenen. Indien je voor een behandeling van de wenkbrauwen komt worden deze eerst in model geëpileerd. Je eigen wenkbrauw is het uitgangspunt van de permanente make-up behandeling.

Daarna wordt met jou de kleur besproken en worden de contourlijnen getekend. Hou er echter rekening mee dat je je wenkbrauwen wel moet blijven epileren. Het is nu alleen veel makkelijker, je trekt gewoon de haren die onder de nieuwe wenkbrauwen groeien er uit.

HET GENEZINGSPROCES VAN PERMANENTE MAKE-UP

Direct na het aanbrengen van de permanente make-up begint het genezingsproces. Je kunt wanneer je de huid voelt trekken wat vaseline op doen met een schoon wattenstaafje. Hiermee verzorg je de huid waardoor het resultaat van jouw permanente make-up optimaal is. De pigmenten moeten goed gaan hechten in de huid. Je krijgt van ons nazorg instructies mee naar huis. Mocht je nog verdere vragen hebben wat betreft de nazorg instructies dan kun je contact met ons opnemen.

HOE LANG BLIJFT DE PERMANENTE MAKE-UP MOOI?

De wenkbrauwen vervagen eerder omdat dit een bruin pigment is, wat minder sterk is. Voor de mooiste wenkbrauwen dien je ieder jaar een touch up te doen om de kleur mooi te houden. Eyeliner is vaak een donkerder pigment en blijft daardoor langer zitten; gemiddeld tussen de twee a vijf jaar. Daarna is pas weer een touch up nodig.

Wij kunnen de klant overigens nooit garanderen dat het zo lang blijft zitten, omdat ook veel afhangt van iemands leefstijl. Zit de klant vaak te pulken aan haar wenkbrauwen, dan zal de kleur sneller verdwijnen.

Hetzelfde geldt voor een klant die regelmatig een peeling of microdermabrasie doet. Ook bij mensen die veel zwemmen of zonnen houdt de kleur minder lang. De huid is een levend orgaan en je kunt dus nooit voorspellen hoe zij zal reageren.

WAT IS HET VERSCHIL MET EEN TATOEAGE

Bij PMU wordt een pigmentatie in de bovenste laag van de lederhuid gezet. De huid zal blijven vernieuwen en zal de pigmentatie in de loop van de tijd vervagen. Zo kunnen we om de paar jaar de vorm en de kleur aanpassen aan het uiterlijk. Bij een tatoeage wordt de pigmentatie in de onderhuid geplaatst, deze wordt als het ware ingekapseld en is blijvend.

HERHAALBEHANDELING

De meeste mensen doen ieder jaar een touch-up behandeling. Bij ons betalen ze dan een derde van de oorspronkelijke prijs. Komen ze na twee jaar terug dan betalen ze tweederde. Na drie jaar rekenen we de oorspronkelijke prijs.

AAN WELKE REGELS MOET JE JE HOUDEN NA DE BEHANDELING

Onderstaande punten gelden voor de eerste week na de behandeling:

 • bij het douchen opletten dat er geen watercontact plaats vindt met de behandelde locatie;
 • geen gebruik maken van sauna of zwemmen in chloorwater;
 • met de behandelde locatie niet in de zon;
 • geen make-up gebruiken op de behandelde locatie;
 • de geadviseerde crème gebruiken en deze opbrengen met een wattenstaafje totdat de huid genezen is;
 • Korstje niet verwijderen d.m.v. krabben. Indien je dit wel doet kan een litteken ontstaan, het korstje valt er na verloop van tijd vanzelf af.

INTAKEGESPREK IS VRIJBLIJVEND EN KOSTELOOS

De klant is koning maar wij zijn keizer. Als de klant iets wil waar wij niet achter staan, doen wij het niet. Ons criterium is of het esthetisch en anatomisch verantwoord is en of het er natuurlijk uitziet. Trends komen en gaan, daar kun je prima op inspelen met gewone make-up, maar niet met permanente make-up, want daar zit je jaren aan vast.
Wil je een afspraak maken voor een permanente make-up behandeling in Zwolle, neem dan direct contact met ons op.

Naar de webshop