| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

High Intense pulse Light (High IPL) Ontharen

 

High IPL (High Intense Pulsed Light)

Definitief afrekenen met ongewenste haargroei. Dat wil toch iedereen?

Wil je nu ook eens permanent afrekenen met die ongewenste haargroei? Bij ons ben je aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in alle facetten van permanente ontharing. Zowel voor blond, grijs, rood en donker haar is elektrisch ontharen geschikt (zie specialisaties). Voor donker haar is High IPL ontharing zeer geschikt, ook voor grotere oppervlaktes.

Wat is High Intense Pulsed Light?

De nieuwste manier van langdurig ontharen heet High Intense Pulsed Light (HIPL). Het speciale flitsapparaat geeft een lichtflits van 5 cm2 op de huid. Pigment is in staat deze speciaal gefilterde lichtflits (van 610 tot 1000 nanometer) op te nemen en om te zetten in warmte. Als het in de haarwortel 70° C wordt dan ontstaat er een stollingseffect (coagulatie). Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien teniet gedaan.

Intake Gesprek

Tijdens het intake gesprek bekijken wij het te behandelen gebied en de haren. Wij leggen uit hoe de behandeling plaats gaat vinden en laten een proefflits voelen, zodat je weet hoe de behandeling aanvoelt. Vervolgens kunnen we een behandelplan opstellen waar in staat hoeveel behandelingen optimaal zijn en wat de te verwachten kosten zijn.

Ongeveer tussen de zes en acht weken maken wij vervolgens een afspraak voor een behandeling, en dat zo’n acht tot tien keer (aantal behandelingen verschilt per persoon). Je betaalt ons per behandeling en bepaalt zelf of je doorgaat voor perfectie of dat het resultaat voldoet.

Het intake gesprek (inclusief proefflits) is kosteloos.

Wat houdt de behandeling in?

Allereerst worden de haren van de huid verwijderd met een wegwerpscheermesje (je hebt thuis voorgeschoren). In onze praktijk controleren we of er geen haren vergeten zijn. Hierna wordt op het te behandelen gebied een laagje verkoelende gel aangebracht. De gel zorgt voor de geleiding van het licht en voor het koelen van de huid.

Vervolgens wordt het flitsblokje over het te behandelen gebied geleid en wordt er telkens een korte lichtflits gegeven. Wanneer de behandeling klaar is wordt de gel afgenomen, en wordt een verkoelende Aloe Vera gel op de huid aangebracht. Het is aan te raden deze gel ook de eerste 48 uur thuis te gebruiken; het verzorgt en koelt de huid.

Wat zie je na een behandeling?

De eerste dagen na de behandeling groeien de haren gewoon door. Na 2 á 4 weken merkt je dat er al een groot deel van de haren uitvalt en dat de haargroei op het behandelde gebied minder geworden is. De haren die zich in de groeifase (anagene fase) bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Voor welke gebieden is High IPL geschikt?

De High IPL kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam, inclusief de intieme delen. Bijna alle haarsoorten en huidtypes van man en vrouw kunnen behandeld worden. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Licht blonde, witte en grijze haren reageren minder goed op de behandeling. Dit komt omdat de haar bijna geen pigment bevat.

Mocht u twijfelen of uw haren en huid geschikt zijn voor flitsen, neemt u dan even contact op met ons, zodat wij samen kunnen overleggen. Bij twijfel kunnen wij altijd geheel vrijblijvend een aantal proefflitsen plaatsen om te kijken of de haren reageren hierop.

Wat is het verschil met andere methoden?

Elektrische Ontharing

Hier wordt het haarzakje verbrand, zodat er geen haar meer kan groeien. De haren worden stuk voor stuk behandeld met een naaldje. De behandeling kan pijnlijk zijn, hoewel dat niet hoeft als de specialist ervaren is. Maar dit is ook per persoon verschillend. Het is een langdurige en een kostbare behandeling.

Lasertechniek

Deze behandeling is bijna hetzelfde als High IPL behandeling, alleen wordt het als zeer pijnlijk ervaren. Er kan roodheid ontstaan en er kan een oppervlakkige verbranding optreden, waardoor er korstjes op de huid komen. Verder is laser niet voor alle huidtypes mogelijk. Bovendien is dit een relatief kostbare methode.

High IPL

Dit is de flitslamptechniek, die over het algemeen als weinig pijnlijk wordt ervaren. Sommige cliënten vinden het flitslicht hinderlijk. Uiteraard draagt de cliënt een beschermende bril, waardoor dit naar gering niveau gereduceerd wordt. Bijna iedere huidtype kan hiermee behandeld worden. High IPL is een zeer betaalbaar alternatief.

Zijn er risico’s aan deze behandeling verbonden?

Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden (zelden). Dit is echter van tijdelijke aard. Het is een reactie van de huid die na enige tijd vanzelf wegtrekt. Aloe Vera gel is hiervoor een uitstekende gel, die een verkoelende en kalmerende werking heeft en het herstel bespoedigt. Deze gel bevelen wij jou dan ook van harte aan.

In zeldzame gevallen kan de huid echter heviger reageren waardoor er de- of hyperpigmentatie ontstaat. Deze pigmentaties zullen spontaan herstellen, maar dit kan soms wel enkele weken duren. Tot op heden zijn er geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn.

Wat mogen wij wel en niet doen tijdens de behandeling?

Jij en wij willen graag een optimaal resultaat, daarom is er een aantal punten waar jij aan moet denken tijdens de behandeling.

  • Vermijd blootstelling aan zon en zonnebank voor tenminste 2 weken vóór de behandeling en ná de behandeling.
  • Epileer de haren niet, scheren is toegestaan, omdat het haarzakje daarbij intact blijft. Dus ook niet harsen.
  • Gebruik geen zelfbruinende lotions of crèmes vanaf één week vóór de behandeling, en ook geen scrubcrèmes.
  • Na de behandeling dien je de huid de eerste 48 uur alleen te behandelen met de geadviseerde crème en water, dus geen bodylotions, gezichtscrèmes en andere cosmetische preparaten om irritatie te voorkomen van geur en kleurstoffen.
  • Heb je hierover nog vragen dan kun je  altijd advies vragen aan ons.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een optimaal resultaat?

De haarzakjes in jouw huid hebben een cyclus die niet voor alle haren gelijk loopt. High IPL kan alleen de haarzakjes vernietigen als de haren zich in de actieve groeifase bevinden (anagene fase). Omdat andere haren deze groei-fase pas later zullen bereiken, kunnen niet alle haarzakjes in één behandeling worden vernietigd.

Je moet rekening houden met ongeveer acht tot tien behandelingen (verschilt per persoon). Deze behandelingen vinden gemiddeld om de acht weken plaats. Dan hebben alle haren als het goed is de anagene fase bereikt en zijn alle haarzakjes vernietigd. Het resultaat hangt ook af van de kleur, de huid en de dichtheid, de locatie van de haren, de flitsduur en flitsenergie. Uiteraard krijg je hier in het intake gesprek alle informatie over.

Is het resultaat altijd perfect?

Ook al komen jouw haren en huid in aanmerking voor de behandeling wil dit niet zeggen dat er 100% procent resultaat behaald kan worden. In de meeste gevallen zal een duidelijke vermindering van de haargroei optreden, vaak al na één behandeling. Soms is het echter pas zichtbaar na 2 of 3 behandelingen. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kunnen wij niet, er kunnen altijd rustende haren zijn die op een later tijdstip door invloeden van hormonen, medicijnen of veranderingen in jouw lichaam geactiveerd worden. Maar je kunt dan wel tegen die tijd opnieuw een High IPL behandeling ondergaan.

Vergoeding voor overbeharing in het gelaat

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gelaat door middel van laseren, High Intens Pulse Ligh, of elektrisch ontharen. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in jouw polisvoorwaarden. Wij, met de specialisatie ontharingstechnieken bij de ANBOS, volgen om de drie jaar een verplichte nascholing.

 

HUIDADVIES NODIG?

Op zoek naar het meest geschikte product voor jouw huidtype of -wens of -probleem? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak. Er is voor iedereen een advies op maat te realiseren, dus ook zeker voor jou! Wij gaan graag voor jou aan de slag om jouw huid te laten stralen.

 

Naar de webshop