| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

Prijs: € 37,50 | € 69,50

Duur: 30 minuten (half body) | 60 minuten (full body)

Zoek jij herstel van de balans tussen jouw lichaam en geest?

TIP! Dan is de Ayurvedische massage echt iets voor jou.

Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus) en wordt gezien als het oudste gezondheidssysteem dat ruim vijfduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India .


Tri Dosha spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. De drie dosha’s zijn Vata, Pitta en Kapha, die zijn opgebouwd uit de vijf elementen hout, metaal, vuur, water en aarde. Alles (mensen, seizoenen, leeftijden) kan beschreven worden in termen van deze drie dynamische krachten. Vata staat voor verandering, Pitta voor stofwisseling en Kapha staat voor structuur.

Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s in balans zijn, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans en de weefsels normaal functioneren.

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten (marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda).

De massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ayurvedische massage werkt op de spieren, maar met name op het energiesysteem. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Een Ayurvedische massage wordt alleen in de volgende gevallen afgeraden: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na het eten.

Naar de webshop