| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

Heb jij ook last van ongewenste haargroei?

Veel mensen hebben er last van, zowel mannen als vrouwen. Dit kan bij vrouwen bijvoorbeeld haargroei op de kin of bovenlip zijn. Als schoonheidsspecialiste kun je ongewenste haargroei tijdelijk of definitief verwijderen. Hiervoor zijn verschillende behandelmethoden. Weet jij al hoe je haargroei kunt verwijderen?

Depileren en epileren zijn tijdelijke ontharingsmethoden. Dat wil zeggen dat de verwijderde haren weer terug komen. Depileren is het verwijderen van de haar tot op het niveau van het huidoppervlak. Hierbij wordt alleen de haarschacht verwijderd. Dat is het gedeelte van de haar dat buiten de huid steekt. De verschillende depilatiemethoden zijn: scheren, schuren, knippen en ontharingscrème/-spray.


Epileren is het verwijderen van het haar tot onder het huidoppervlak. Hierbij verwijder je zowel de haarschacht als de haarwortel. Doordat er een nieuwe haar moet worden gevormd heeft epilatie een langduriger effect dan depilatie. Epileren voer je uit met behulp van een (automatisch) pincet of koude en warme hars.

Definitieve ontharingsmethoden zijn methoden waarbij er geen haren meer op de behandelde plaats terug mogen komen. Om een haar definitief te verwijderen moet je de hele haarfollikel verwijderen. Definitieve ontharingsmethoden voer je uit met behulp van elektrische stroom of laser. Er zijn twee methodes voor elektrisch ontharen, de diathermiemethode en de blendmethode. Deze methodes kun je ook gebruiken voor het behandelen van teleangiëctastieën, spinnaevi en fibromen (zie huidoneffenheden verwijderen).

Ontharen met High IPL maakt gebruik van lichtflitsen. De High IPL zet licht om in warmte. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes worden vernietigd.

Behandelingen

Naar de webshop