| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

Prijs: € 30,00 |€ 37,00

Duur: 20 minuten (vanaf, vervolgbehandeling) |30 minuten (1ste behandeling bij meerdere nagels)

Heb je last van een verdikte en/of brokkelig en/of verkleurde nagel? Of laat de nagel los?

Iedere verdikte en/of brokkelig verkleurde nagel wordt in de volksmond een kalknagel genoemd. Meestal is er sprake van een schimmelnagel. Maar de oorzaak van die verdikking of verkleuring kan heel verschillend zijn.


Een oorzaak is een eerder trauma waarbij ook het nagelbed en nagelwortel zwaar beschadigd was. Dan kan er nooit meer een normale dunne nagel uitgroeien. Een andere oorzaak kan aangeboren zijn. Een derde oorzaak is een infectie met een schimmel. Het is niet altijd met het blote oog te zien wat nu de oorzaak is.

Schimmelnagels zijn helaas een veel voorkomend probleem. De nagel is dik, brokkelig en lelijk verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel. Om zeker te weten of het nu een schimmelinfectie is, kunnen wij een stukje nagel en/of huid afnemen en opsturen naar het laboratorium van het UMC St. Radboud te Nijmegen, afdeling Medische Microbiologie. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek naar schimmelinfecties. De kosten voor dit laboratorium onderzoek wordt vaak vergoedt door jouw zorgverzekeraar. De kosten voor afname van het stukje nagel en eventuele huid betaalt je aan ons.

Na ongeveer 1½ week hebben wij de uitslag voor jou in huis en brengen wij jou en de huisarts hiervan op de hoogte.

Afhankelijk van wat deze uitslag is, kun je eventueel naar de huisarts voor een behandeling met medicijnen. Niet iedere huisarts wil medicatie voorschrijven. Er zijn namelijk nogal wat bijwerkingen bij deze medicatie.

TIP! Je kunt ook starten met lokale behandeling met een tinctuur. We hebben de tincturen waar je nagels en/of de huid mee in kunt smeren ter bestrijding van de schimmel in huis. Verder kunnen wij jouw nagels tijdens de behandeling verdunnen en schoonmaken, waardoor de druppels makkelijk door de nagels heen kunnen dringen. Belangrijk is wel dat je tweemaal daags de nagels en/of huid gaat behandelen. Daarnaast moet je ook de schoenen behandelen met een spray. Schoenen zijn namelijk de grootste bron voor her besmetting. Schimmels maken sporen en die gaan in de naden van jouw schoenen zitten. Zodra de omstandigheden voor hen weer gunstig zijn dan kunnen ze weer een infectie aan nagels of huid geven. Alle benodigde producten hebben wij in huis. Wij geven garantie op de producten dat het werkt, mits je consequent bent met behandelen. Wij boeken zeer mooie resultaten bij de behandeling van schimmelnagels.

Naar de webshop