| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

Onze hyaluronzuren hebben een eigen indicatiegebied

Hyaluronzuur is een natuurlijke component van de huid, die zorgt voor het vasthouden van water. Door dit hydraterende effect geeft het de huid volume en elasticiteit. Naarmate men ouder wordt neemt de productie van hyaluronzuur af, waardoor de huid verslapt en er rimpels ontstaan.

Door het inbrengen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur in de vorm van een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel, wordt het vochtgehalte van de huid hersteld. Rimpels zullen daarmee verzachten of zelfs verdwijnen, maar er kan ook meer volume en contour gegeven worden aan jouw gezicht of lippen.

Wij gebruiken Teosyal en Glytone. Beide hyaluronzuren hebben een eigen indicatiegebied, waarin ze een hoge effectiviteit en bewezen veiligheid kennen. De indicatie is vooral afhankelijk van de mate van crosslinking en partikelgrootte van het hyaluronzuur, waaraan het zijn specifieke stevigheid ontleent.

Teosyal Global Action

Teosyal Global Action is een ideale injectable voor het corrigeren van fijne rimpeltjes, zoals de rimpeltjes op de bovenlip, craquelé lijntjes op de wang en ondiepe lijnen in de mondhoeken of de neus-lippen plooi. Daarnaast is het zeer geschikt om na een behandeling van diepere rimpels de overgebleven barstlijntjes verder te verzachten. Het effect van Teosyal Global Action blijft minimaal 8 tot 10 maanden zichtbaar.

Teosyal Redensity [II] is een hyaluronzuur dat specifiek geschikt is om traangootjes, diepliggende wallen en donkere verkleuring onder de ogen te behandelen. Voor de Hyaluronzuur injectie wordt een dunne canule (stomp naaldje) gebruikt, waardoor de kans op blauwe plekken relatief klein is. De duurzaamheid is vergelijkbaar met die van Teosyal Global Action.

Teosyal Deep Lines corrigeert diepere rimpels. Dit zijn bijvoorbeeld de mondhoeken, de neus-lippen plooi en diepere lijnen op de wangen. Het is een wat steviger gel dan de Global Action / Glyotne 3. Hierdoor geeft het meer volume op de plaatsen waar dat nodig is. Vanwege deze stevigheid houdt het effect ook langer aan, namelijk 12 tot 14 maanden.

Teosyal Ultimate is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van een zogenaamde “liquid facelift”, waarbij volume van jukbeenderen, wangen en slapen hersteld wordt. Het hyaluronzuur wordt, in plaats van met een naald, met een canule ingebracht, waardoor het mogelijk is op eenvoudige wijze een groter volume te creëren met minder kans op blauwe plekken. De effectiviteit is gemiddeld 15 tot 18 maanden.

Glytone Professional 3

Glyone 3 is vergelijkbaar met Teosyal Global Action, en behandelt hetzelfde indicatiegebied. Doordat de structuur net iets steviger is is het ook zeer geschikt om vollere lippen te creëren. Ook kan de rand van de lippen hiermee geaccentueerd worden. Het resultaat van Glytone 3 is minimaal 8 tot 10 maanden zichtbaar.

Veiligheid van de behandeling

In de reguliere geneeskunde worden hyaluronzuren al meer dan 20 jaar gebruikt zonder noemenswaardige complicaties. Voor cosmetische doeleinden zijn er reeds meer dan 15 miljoen behandelingen verricht.

Hyaluronzuur is een natuurlijke bestanddeel van de huid en het bevat geen dierlijke materialen. Daarom is de kans op een allergische reactie zeer klein (minder dan 0,1 %) en een allergietest is dus in principe niet nodig. Wel zijn de hyaluronzuren  die wij gebruiken gemengd met lidocaïne. Dit is dezelfde stof als waarmee een tandarts een verdoving geeft. Als je daarvoor allergisch bent is een behandeling met hyaluronzuur niet mogelijk en zal er voor een andere filler zoals Radiesse gekozen kunnen worden. Mocht er onverhoopt toch een allergische reactie plaatsvinden, dan is die goed te behandelen met een antihistaminicum. Ook is de kans op een locale ontsteking in het behandelde gebied vrijwel nihil. Een dergelijke reactie verdwijnt snel met een antibioticum. In beide gevallen zijn er geen negatieve gevolgen voor het resultaat van de behandeling.

Slechts zeer zelden ontstaat er na de behandeling een klein bobbeltje. Dit is dan een voelbare ophoping van het middel in de huid, die bijna nooit zichtbaar is. Meestal verdwijnt dit door het huidgebied enkele dagen te masseren. Mocht dat niet het geval zijn dan zal het geleidelijk afnemen en binnen twee maanden alsnog verdwenen zijn. Hyaluronzuur is volledig biologisch afbreekbaar is waardoor permanente ophopingen niet voor kunnen komen.

Zowel Teosyal als Glytone voldoen aan de veiligheidseisen zoals gespecificeerd in de EU en dragen een CE-keurmerk.

Voor de behandeling

Tijdens het gratis en vrijblijvende intake gesprek worden jouw wensen en verwachtingen besproken. Aan jou wordt uitgelegd wat de beste behandeling voor je is en wat het te verwachten resultaat is.

Indien je besluit tot behandeling over te gaan, vul je een gezondheidsverklaring in om te zien of je geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, tenzij je zwanger bent, een herpes infectie (koortslip) in het te behandelen gebied hebt of wanneer de huid na een laserbehandeling of peeling nog niet volledig hersteld is. Daarna worden voor-foto’s van het gebied gemaakt, die later dienen als referentie bij de controle.

De behandeling wordt comfortabeler gemaakt door de toevoeging van lidocaïne aan de gel. Bij een liquid facelift wordt ook de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule met lidocaïne verdoofd. Bij behandeling van de lippen wordt vrijwel altijd een plaatselijke verdoving gebruikt, omdat dit erg gevoelig kan zijn. Voor overige rimpelbehandelingen is een verdoving meestal niet nodig, maar er kan altijd besloten worden om locaal een verdovende crème te gebruiken.

De Hyaluronzuur behandeling

Deze heldere gel wordt met een hele fijne, steriele naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. Dit kan een licht branderig gevoel geven dat direct weer verdwijnt. Het hyaluronzuur zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en gladder wordt. Een behandeling duurt gemiddeld 10 tot 20 minuten. Na de behandeling kun je je dagelijkse activiteiten direct weer hervatten.

Na het plaatsen van de verdoving wordt bij de behandeling van de lippen de gel ingespoten in de liprand om de contour te accentueren, of in de lip zelf om vollere lippen te verkrijgen. Ook kan een combinatie van beide toegepast worden. De zwelling die hierbij vaak optreedt, trekt na een paar dagen weg en dan zie je het uiteindelijke resultaat.

Bij een liquid facelift wordt de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule verdoofd. Daarna wordt de canule ingebracht, waarmee het hyaluronzuur gelijkmatig wordt verdeeld om zo in het gebied een mooi volume te creëren en contouren te herstellen. In sommige gevallen worden daarna met een dun naaldje nog wat accenten gelegd. Deze behandeling kost ongeveer 45 minuten. Er zal vrijwel geen zwelling optreden. Alleen op de plaats waar de canule is ingebracht kan er een blauw plekje ontstaan.

Na minimaal 2 weken wordt de behandeling geëvalueerd en indien nodig herhaald voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling iets rood en gevoelig zijn. Ook kan een lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de injecties welke binnen twee dagen verdwijnt. Wij adviseren jou thuis het gebied een half uur te koelen met een coldpack, waardoor de zwelling vermindert en je de kans op blauwe plekjes minimaliseert.
Wanneer er toch een blauw plekje door de injectie veroorzaakt is, dan zal dit na een paar dagen tot een week dit niet meer zichtbaar zijn. Je kunt enkele uren na de behandeling weer make-up aanbrengen ter camouflage. Direct na de behandeling mag je je dagelijkse activiteiten hervatten. Het is belangrijk dat je gedurende de eerste week blootstelling aan zon, zonnebank en sauna vermijdt.

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan je je na de behandeling dient te houden. Zie hiervoor het volledig overzicht onderaan deze pagina in het “nabehandelprotocol”. Dit protocol krijgt je na jouw bezoek ook mee naar huis.

Resultaat van de behandeling

Zodra de (eventuele) zwelling na twee dagen is verdwenen, zie je het uiteindelijke resultaat van de behandeling. Jouw huid is gladder en de rimpels zijn zachter, de lippen zijn voller en/of volume en de contouren van het gezicht zijn hersteld.
Bij jouw controlebezoek worden na-foto’s gemaakt zodat het resultaat goed te beoordelen is. In overleg wordt bekeken of er een tweede behandeling gewenst is, die vervolgens aansluitend kan plaatsvinden.

Hoe lang een behandeling zijn resultaat behoudt, verschilt per hyaluronzuur. Teosyal Global Action, Redensity II en Glytone 3 hebben een duurzaamheid van 8 tot 10 maanden, Teosyal Deep  blijft ruim een jaar zichtbaar, Teosyal Ultimate ongeveer anderhalf jaar. Uiteraard is dit ook individueel en afhankelijk van veel factoren, zoals huidconditie, leeftijd, levensstijl (zon, roken) en spieractiviteit.

Nabehandelprotocol

Belangrijke zaken tijdens de eerste dagen na een behandeling met hyaluronzuur:

   • Gebruik de eerste uren na de behandeling geen make-up.
   • In de eerste week geen gebruik van de sauna en/of zonnebank maken en voorkom blootstelling aan zonnestralen.
   • Onderga in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist, zoals  gezichtsscrubs, peelings, microdermabrasie, laser of andere. gezichtsverzorgende behandelingen.
   • Indien je in de dagen na de behandeling een verdikking op de plaats van de inspuiting voelt, dan kunt je dit een paar dagen, een paar keer per dag een aantal minuten masseren volgens de instructies van jouw arts. Doe dit vooral niet langer, want dan is er kans dat er zwelling en roodheid ontstaat!
   • Wanneer je jouw lippen hebt laten behandelen, mag je de eerste 24 uur na de behandeling geen hete of koude dranken drinken en niet zoenen.
   • Blauwe plekjes kun je behandelen met Auriderm K2-gel.

Belangrijk om te weten

De behandeling kan bijwerkingen hebben: blauwe plek, roodheid, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied. Deze, normal voorkomende symptomen kunnen enkele uren tot twee weken aanhouden.

Zodra de zwelling minder wordt, zal een klein deel van het volume verloren gaan. Een tweede behandeling kan nodig zijn om  het gewenste eindresultaat te behalen.

Om het resultaat te ondersteunen blijft het belangrijk dat je jouw huid goed verzorgt met de producten die jouw schoonheidsspecialist adviseert, regelmatig een gezichtsbehandeling neemt en jouw huid niet blootstelt aan zonlicht. De UV-straling laat de huid sneller verouderen, het gebruik van een sunblock is aan te raden.

Naar de webshop