| | | | | Tarieven | Reviews | Cadeaubon

Informatie over de Radiesse behandeling?

Radiesse is een niet-permanente rimpelvuller gemaakt van synthetische calcium-hydroxylapatiet (CaHa) microdeeltjes in een gel op waterbasis. CaHa en de bestanddelen calcium en fosfaat komen ook voor in het lichaamseigen weefsel zoals botten en tanden, en is daarom volledig biocompatible. Voorafgaand aan een behandeling is zodoende geen allergietest nodig.

Wanneer Radiesse in de huid wordt ingebracht duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. Voor een langdurig effect stimuleren de microsferen de aanmaak van lichaamseigen collageen, hetgeen de volumetoename verder versterkt.

Radiesse is biologisch afbreekbaar en wordt daarom in de loop der tijd veilig en op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Bij de meeste mensen zijn de resultaten één tot anderhalf jaar zichtbaar.

Na 1 behandeling:

Radiesse is effectief voor vele indicaties, zoals neus-lippenplooi, mondhoeken (marionetlijnen), kaaklijn, wangen, jukbeenderen en kinplooi. Nieuwe toepassingen van Radiesse zijn handverjonging en de zogenaamde “liquid facelift”.

Handverjonging en Liquid Facelift

Ook de handen beginnen gaandeweg onze leeftijd te verraden. Naarmate de jaren verstrijken worden aders en pezen aan de bovenkant van de hand meer zichtbaar doordat de onderhuidse vetlaag steeds dunner wordt. Wanneer uw huid volume verliest, kan Radiesse de oplossing zijn.

Liquid facelift

Hoe jonger een gezicht, hoe steviger de huid en hoe duidelijker de contouren. Het gezicht is symmetrisch en heeft een ‘V’-vorm.

Helaas, alle huidtypen verliezen vroeg of laat hun stevigheid. Proporties veranderen en volume neemt af. Het gezicht zakt meer naar beneden en de kin verliest vorm. Resultaat: de jeugdig uitziende ‘V’ draait zich langzaam om en onze leeftijd wordt in toenemende mate zichtbaar.

Met het juiste volume en de juiste injectietechniek, krijgt het gezicht zijn optimale ‘V’-vorm weer terug en wordt het effect van rimpels en het uitzakken van het gezicht op een natuurlijke manier verminderd.

Wanneer Radiesse in de huid wordt ingebracht duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat.

Veiligheid van de Radiesse behandeling in Zwolle

Radiesse wordt in de reguliere geneeskunde (orthopedie, tandheelkunde) al meer dan 20 jaar gebruikt zonder noemenswaardige complicaties. Voor cosmetische doeleinden zijn al meer dan 2 miljoen behandelingen verricht.

Radiesse bestaat uit lichaamseigen stoffen en bevat geen dierlijke materialen. Daarom is de kans op een allergische reactie zeer klein (minder dan 0,1 %); een allergie test is dus in principe niet nodig. Indien er onverhoopt toch een allergische reactie plaatsvindt, dan is deze goed te behandelen met een antihistaminicum. Ook de kans op een locale ontsteking in het behandelde gebied is kleiner dan 0,1 %. Een dergelijke reactie verdwijnt snel met een antibioticum. In beide gevallen zijn er geen negatieve gevolgen voor het resultaat van de behandeling.

Heel soms ontstaat er een klein bobbeltje na een behandeling. Het betreft dan een voelbare ophoping van het middel in de huid, die vrijwel nooit zichtbaar is. Meestal verdwijnt dit door het huidgebied enkele dagen te masseren. Mocht dat niet het geval zijn dan zal het geleidelijk afnemen en binnen twee maanden alsnog verdwenen zijn. Blijvende ophopingen komen niet voor, omdat Radiesse volledig biologisch afbreekbaar is.

In 2004 is Radiesse door de Europese Unie goedgekeurd. Radiesse heeft een CE- certificering, de standaard voor productveiligheid in de EU. Daarnaast is Radiesse in 2006 goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van productveiligheid.

Voor de behandeling

Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding daarvan wordt er uitgelegd wat de beste behandeling voor u is, wat de eventuele alternatieven zijn en wat het te verwachten resultaat is.

Indien u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is bijna altijd het geval, tenzij u zwanger bent, een herpes infectie (koortslip) in het te behandelen gebied heeft of als de huid na een laserbehandeling of peeling nog niet volledig hersteld is. Daarna worden voor-foto’s van het gebied gemaakt. Deze dienen als referentie voor de controle.

Door toevoeging van lidocaïne aan de gel wordt de behandeling comfortabeler gemaakt. Voor rimpelbehandelingen met Radiesse is een extra verdoving meestal niet nodig, maar er kan in overleg met de arts altijd besloten worden om locaal een verdovende crème te gebruiken.

De behandeling

De gel wordt met een hele fijne, steriele naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. Dit kan een licht branderig gevoel geven dat meteen weer verdwijnt.

Radiesse zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en gladder wordt. Een behandeling duurt gemiddeld 10 tot 20 minuten. U kunt u uw dagelijkse activiteiten daarna gewoon weer hervatten.

Voor de handverjonging worden er eerst drie of vier verdovingsprikjes net onder de huid gezet. Vervolgens wordt op dezelfde plaatsen met een dunne naald Radiesse geïnjecteerd. Dit veroorzaakt een aantal bobbeltjes, die door de arts zorgvuldig gemasseerd worden, zodat er een mooi en gelijkmatig resultaat ontstaat. De gehele behandeling duurt ongeveer 30 minuten en is vrijwel pijnloos.

Voor een liquid facelift wordt de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule verdoofd. Daarna wordt de canule ingebracht, waarmee de gel gelijkmatig wordt verdeeld om in het gebied een mooi volume te creëren en contouren te herstellen. Met een dun naaldje worden daarna eventueel nog wat accenten aangebracht. Deze behandeling kost ongeveer 45 minuten. Er zal vrijwel geen zwelling optreden, en alleen op de plaats waar de canule is ingebracht kan er een blauw plekje ontstaan.

Na minimaal vier weken wordt de behandeling geëvalueerd en eventueel herhaald voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling iets rood en gevoelig zijn, en er kan een lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de injecties, en verdwijnt binnen twee dagen. Wij adviseren om thuis het gebied een half uur te koelen met een coldpack, waardoor de zwelling vermindert en u tevens de kans op blauwe plekjes minimaliseert.

Mocht er toch een blauw plekje door de injectie veroorzaakt zijn, dan zal dit na een paar dagen tot een week dit niet meer zichtbaar zijn. Enkele uren na de behandeling kunt u weer make-up aanbrengen ter camouflage.

U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Het is belangrijk dat u gedurende de eerste week blootstelling aan zon, zonnebank en sauna vermijdt.

Onderaan deze pagina vindt u het ”nabehandelprotocol”. Hierin staat een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden. Dit protocol krijgt u ook mee naar huis.

Resultaat van de behandeling

Als de (eventuele) zwelling na twee dagen is verdwenen, ziet u het uiteindelijke resultaat van de behandeling. In de eerste weken na de behandeling kan het effect nog versterkt worden door de aanmaak van nieuw, lichaamseigen collageen.

Na minimaal vier weken worden er bij de controle na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen. Dan wordt bekeken of er al dan niet een tweede behandeling nodig is, die dan aansluitend kan plaatsvinden.

Bij de meeste patiënten blijft een correctie met Radiesse minimal een jaar zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl (zon, roken) en spieractiviteit.

Nabehandelprotocol

In de eerste dagen na een injectie met Radiesse zijn de volgende zaken van belang:

  • Gebruik geen make-up de eerste paar uur na de behandeling.
  • In de eerste week na de behandeling dient u de sauna, zonnebank en/of zwembad te vermijden en blootstelling aan zonnestralen te voorkomen. Gebruik de eerste weken na de behandeling een goede sun-block wanneer u in de zon gaat.
  • Stel u niet bloot aan extreme warmte of kou.
  • Blauwe plekjes kunt u behandelen met Auriderm, een Vitamine K-crème, die ervoor zorgt dat blauwe plekjes eerder weg gaan. De crème voorkomt geen blauwe plekjes, dus u hoeft niet te smeren als er geen blauwe plekjes zijn.
  • Onderga de eerste 4 weken geen behandelingen zoals gezichtsscrubs, peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen of andere gezichtsbehandelingen.
  • Mocht u in de dagen na de behandeling een verdikking op de plaats van de inspuiting voelen, dan kunt u dit een paar dagen, een paar keer per dag een paar minuten masseren volgens de instructies van uw arts. Doe dit vooral niet langer, want dan is er kans dat er zwelling en roodheid ontstaat!
  • In de eerste 3 maanden na een behandeling met Radiesse mogen geen grote tandheelkundige of medische operaties aan het gezicht plaatsvinden nabij het behandelde gebied. Overleg dit in ieder geval eerst met uw arts.

Belangrijke feiten

Na de behandeling zal er altijd sprake zijn van zwelling. Dat komt doordat Radiesse vocht aantrekt. De rimpel lijkt hierdoor meer gevuld dan hij werkelijk is. Het effect zal dus enige dagen na de behandeling wat afnemen. Radiesse geeft echter na enkele weken stimulatie van het eigen bindweefsel, waardoor het effect weer toeneemt. Vaak is het nodig een tweede behandeling met Radiesse te geven voor een optimaal resultaat. Het effect van Radiesse is langdurig. Na 1 tot 1,5 jaar is een touch-up nodig.

Een behandeling kan enkele bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plek, lichte lokale zwelling of verkleuring in het behandelde gebied. Ook kunnen er kleine, voelbare verdikkingen in de huid ontstaan (ophopingen). Het gebied kan nog enige tijd gevoelig zijn. Deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard. De duur en het resultaat van de correctie verschillen per persoon en hangen samen met het verouderingsproces en uw leefstijl. Om het resultaat te ondersteunen is het van belang dat u uw huid goed verzorgt met de producten die uw schoonheidsspecialist adviseert, regelmatig een gezichtsbehandeling neemt en uw huid niet blootstelt aan zonlicht. De UV-straling laat de huid sneller verouderen, het gebruik van een sunblock is dan ook aan te raden.

Naar de webshop